خلیج بلبرینگ

شنبه←چهارشنبه ۹:۳۰-۱۸

۰۲۱-۳۳۰۰۰۱۰۶

خرابی بلبرینگ

خرابی بلبرینگ‌ به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. اما نگهداری صحیح و شناخت دلایل خرابی بلبرینگ صنعتی معمولاً همیشه از خرابی زودرس و عدم حصول طول عمر محاسبه‌شده آن جلوگیری می‌کند. تا سرانجام به طور معمول بعد از تمام شدن عمر مفید در اثر پدیده خستگی از رده خارج شوند.

 بلبرینگ‌هایی که به دلایل غیر از خستگی معمول خراب شوند اصطلاحاً دچار خرابی زودرس می‌شوند.  درواقع خرابی بلبرینگ‌ ها از عوامل و علل مختلفی ناشی می‌شود که هر یک از این عوامل تأثیر خاصی بر روی بلبرینگ می‌گذارد. درنتیجه با بررسی بلبرینگ معیوب و خراب در بسیاری موارد می‌توان علت خرابی بلبرینگ صنعتی را شناسایی و از بروز مجدد آن جلوگیری کرد. 

همچنین اگر محل‌های نشیمنگاه بلبرینگ در محور یا محفظه نسبت به یکدیگر خارج از مرکز باشند، عناصر غلتان در محلی که کمترین لقی وجود دارد فشرده می‌شوند که این موضوع سبب افزایش فشار شده و سطح کنس های بلبرینگ به‌صورت ورقه‌ورقه درمی‌آید (مانند آنچه براثر خستگی عادی پدید می‌آید). معمولاً تراشیدن و دورکردن محور و محفظه بلبرینگ اشکال موجود را برطرف می‌کند.

خرابی بلبرینگ معمولاً به این دلایل اتفاق می افتد

در بخش ذیل علل خرابی و خستگی بلبرینگ صنعتی بررسی می شود.

خرابی بلبرینگ

خستگی در خرابی بلبرینگ‌

اولین علامت خرابی ناشی از خستگی لرزش و صدای بلبرینگ در حین کار است. پوسته‌پوسته‌شدگی در سطح هر دو کنس بلبرینگ نشانگر خستگی بلبرینگ براثر بار و سرعت چرخش آن است.
خستگی در خرابی بلبرینگ

خرابی بلبرینگ زودرس و دلایل آن

خرابی زودرس بلبرینگ‌ ها معمولاً براثر یکی یا ترکیبی از عوامل ذیل صورت می‌پذیرد:
خرابی زودرس بلبرینگ
  1. ورود آلودگی، کثافت‌ها، رطوبت و هر نوع مواد ساینده مانند سنگ‌ریزه، غبار، ذرات فلز بهبلبرینگ، پیچیدگی، ناهمراستایی، تغییر شکل محور یا محفظه، خیز محور

۲.نصب بلبرینگ به‌صورت غلط 

مثال: اجزای بلبرینگ مانند قفسه، اجزای غلتان و یا حلقه‌های داخلی و خارجی بلبرینگ (کنس داخلی بلبرینگ و کنس بیرونی بلبرینگ) براثر فشار بیش‌ازحد می‌شکنند.

۳.نامناسب بودن روانکار بلبرینگ

مثال: روانکار بیش از اندازه سفت (جامد) ، حرکت اجزای غلتان بلبرینگ را آن‌قدر کند کرده که لغزش را به‌جای غلتش ایجاد می‌کند که سبب لکه‌دار شدن سطح بلبرینگ و فرسودگی آن می‌شود. این نوع خرابی بلبرینگ همچنین ممکن است براثر مقدار نامناسب روانکار (کم یا زیاد) ایجاد شود. برخی از روغن‌ها با آب ترکیب‌شده و خاصیت خود را از دست می‌دهند و این موضوع می‌تواند سبب زنگ‌زدگی بلبرینگ‌ها و سایر اجزا شود. این مسئله خصوصاً در مواقعی که کاسه‌نمدهای بلبرینگ خراب هستند بیشتر مشهود است.

  1. عبور جریان الکتریسیته

 عبور جریان الکتریسیته از بلبرینگ و برقراری قوس الکتریکی بین اجزای غلتشی و حلقه‌ها (کنس های بلبرینگ) که صدماتی به آن‌ها وارد می‌کند. هنگامی‌که بلبرینگ در حال چرخش است حالت شیاردار شدگی و چین‌دار شدن در آن به وجود می‌آید و قوس‌های الکتریسیته سطح فلز را ذوب می‌کند که باید عامل اتصال و عبور جریان الکتریسیته برطرف گردد.

  1. آلیاژ بلبرینگ

نامناسب بودن آلیاژ بلبرینگ که باوجود کنترل کیفیت در شرکت‌های تولیدکننده بلبرینگ، خرابی در آلیاژ بلبرینگ‌های تولیدی در برخی مواقع مشاهده می‌شود.

  1. سرویس و نگهداری بلبرینگ به‌صورت نادرست

 به‌کارگیری روش‌های نادرست در نصب بلبرینگ و یا درآوردن آن و عدم اجرای بازرسی بلبرینگ به‌صورت دوره‌ای سبب خرابی زودرس بلبرینگ‌ها می‌شود.

۷.بار نامناسب بر روی بلبرینگ‌ها

 اعمال بارهای ارتعاشی، ضربات، نیروهای بیشتر و یا کمتر از حد مجاز در عمر بلبرینگ‌ها تأثیرگذار است.

 ۸.دمای بلبرینگ، گرمای بیش‌ازحد بر روی بلبرینگ اثر نامطلوب می‌گذارد.

۹.بیش‌ازحد بالا بودن سرعت بلبرینگ بر کاهش عمر بلبرینگ تأثیرگذار است.

خرابی قفسه بلبرینگ

اولین علامت خرابی ناشی از خستگی لرزش و صدای بلبرینگ در حین کار است. پوسته‌پوسته‌شدگی در سطح هر دو کنس بلبرینگ نشانگر خستگی بلبرینگ براثر بار و سرعت چرخش آن است.

۱.خرابی قفسه بلبرینگ به علت ترک خوردن آن

ترک خوردن قفسه بلبرینگ که یکی از علت‌های خرابی قفسه بلبرینگ به شمار می‌آید یکی از نشانه‌های واردآمدن بار سنگین بر بلبرینگ است. بدین ترتیب که در زمان واردآمدن بار سنگین، ساچمه‌ها تمایل به فرار داشته و به قفسه فشار می‌آورند.

۲.خرابی قفسه بلبرینگ به علت تغییر شکل آن

قفسه‌ها از مواد نرم - باهدف کاهش اصطکاک و صدای بلبرینگ - ساخته می‌شوند. این موضوع قفسه‌ها را بسیار آسیب‌پذیر کرده است. قفسه‌ها می‌توانند در هنگام واردآمدن بار یا تماس با قطعات مجاور در حین چرخش بلبرینگ به‌راحتی آسیب ببینند.

۳.زنگ‌زدگی قفسه بلبرینگ

زنگ‌زدگی قفسه بلبرینگ درواقع همان زنگ‌زدگی و خوردگی همه اجزای تشکیل‌دهنده بلبرینگ (کنس های بلبرینگ و ساچمه‌ها) است که قفسه بلبرینگ را هم شامل می‌شوند.

۴.سایش قفسه بلبرینگ

هنگامی‌که قفسه بلبرینگ دچار ساییدگی در حفره‌های جای ساچمه شده باشد دیگر قادر به حفظ و نگهداری ساچمه نبوده و این یعنی قفسه بلبرینگ دچار خرابی شده است. همچنین وقتی‌که قفسه از ناحیه‌ای که مربوط به سطح راهنمای کنس بلبرینگ است دچار ساییدگی زیاد و نامتقارنی شده باشد.

۵.شل شدن پرچ‌های قفسه بلبرینگ

شل شدن پرچ‌های قفسه بلبرینگ که به دلیل به‌کارگیری روش غلط نصب و جازدن بلبرینگ، ممان بودن بار وارده بر بلبرینگ، وجود بار متغیر و همچنین ارتعاش بلبرینگ.

عیب‌یابی بلبرینگ

برنامه‌ریزی تعمیراتی مناسب در جهت عیب‌یابی بلبرینگ‌ها و کنترل به هنگام عملکرد بلبرینگ در یک دستگاه را فراهم نموده و از خطرات احتمالی و توقف دستگاه در زمان کار جلوگیری می‌کند.

۱.محاسبه عمر بلبرینگ قبل از پایان رسیدن آن 

که باتوجه‌به:

  • شرایط بارگذاری
  • سرعت و شرایط محیط

قابل‌محاسبه است و قبل از این زمان بلبرینگ می‌بایست تعویض شود.

 ۲.در تعمیرات دوره‌ای، بلبرینگ پس از شستشو مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز تعویض شود

۳.در زمان عملکرد دستگاه طی بازدیدهای دوره‌ای، وضعیت بلبرینگ‌ها ازنظر سروصدای تولیدی، افزایش دما، ارتعاشات و نشت روانکار مورد بررسی قرار گیرند.  این کنترل‌ها می‌تواند با کمک یکی از حس‌های بینایی، شنوایی، لامسه و یا ابزارآلات و تجهیزات الکترونیکی خاصی که برای این منظور ساخته‌شده است صورت پذیرد.

خرابی بلبرینگ از نوع ایجاد حفره الکتریکی

برنامه‌ریزی تعمیراتی مناسب در جهت عیب‌یابی بلبرینگ‌ها و کنترل به هنگام عملکرد بلبرینگ در یک دستگاه را فراهم نموده و از خطرات احتمالی و توقف دستگاه در زمان کار جلوگیری می‌کند.

درواقع ایجاد حفره الکتریکی در بلبرینگ‌ها به دلیل ورود و خروج جریان برق به مدت طولانی از راه لایه روانکار (روغن یا گریس بلبرینگ) که بین اجزای غلتشی بلبرینگ (بین کنس و ساچمه‌ها) قرار دارد و به‌عنوان یک رسانا عمل کرده و باعث جرقه زدن در آن ناحیه می‌شود و همین جرقه‌های الکتریکی دلیل ذوب شدن سطح بلبرینگ در آنجا شده و ایجاد حفره الکتریکی در بلبرینگ یا در حالت شدیدتر آن باعث پوسته‌پوسته شدن سطح بلبرینگ می‌شود.

اگر بتوانیم شیار و حفره‌های روی سطوح بلبرینگ را با چشم غیرمسلح ببینیم، آن بلبرینگ دیگر قابلیت استفاده را ندارد و باید حتماً تعویض گردد.

علت ایجاد حفره الکتریکی در خرابی بلبرینگ‌ صنعتی:

  • عبور جریان برق از درون بلبرینگ به علت اتصالی در سیستم برق‌کشی دستگاه (ماشین‌آلات)

برینل و دندانه شدن بلبرینگ

در حقیقت برینل و دندانه شدن بلبرینگ از علل رایج در خرابی بلبرینگ‌ها است. برینل شدن بلبرینگ زمانی رخ می‌دهد که مواد جامد زائد به بلبرینگ راه یابند. یا از خود اجزای تشکیل‌دهنده بلبرینگ به علل مختلف جداشده و محیط کارکرد بلبرینگ را آلوده کرده که ایجاد تورفتگی و گودی در قسمتی از سطح کنس بلبرینگ که با ساچمه‌های بلبرینگ در تماس است کرده و موجب تغییر شکل پلاستیکی در اجزای غلتشی می‌شود و هنگامی‌که بلبرینگ تحت بار یا شوک سنگین لحظه‌ای قرار بگیرد و همچنین زمانی که ضربه مستقیم چکش یا ابزاری مانند آن به بلبرینگ وارد شود، دندانه‌دندانه شدن علت خرابی بلبرینگ خواهد بود.

در موارد ذیل علل برینل و دندانه دندانه شدن بلبرینگ و راه های پیشگیری از آنها را ذکر کرده ایم.

علل برینل شدن در خرابی بلبرینگ‌ ها

روش‌های پیشگیری از برینل شدن در خرابی بلبرینگ‌ ها

علت دندانه‌دندانه شدن در خرابی بلبرینگ‌ ها

روش‌های پیشگیری و جلوگیری از دندانه‌دندانه شدن در خرابی بلبرینگ‌ ها

پوسته‌شدن و پیدایش حفره در بلبرینگ

از علائم و نشانه‌های پایان عمر بلبرینگ، پوسته‌شدن و پیدایش حفره در بلبرینگ است. پوسته‌شدن بلبرینگ عبارت است از کنده شدن سطح کنس بلبرینگ یا ساچمه آن و یا هر دو به علت تنش‌های تماسی تکرارشونده یا تکرار مکرر باربر بلبرینگ طی چرخش آن و منظور از پیدایش حفره به‌وجودآمدن سوراخ بر روی کنس بلبرینگ در مسیر حرکت ساچمه‌ها است.

دلایل و علل پوسته‌شدن و پیدایش حفره در خرابی بلبرینگ

روش‌های پیشگیری از پوسته‌شدن و پیدایش حفره در بلبرینگ در خرابی بلبرینگ‌ها

روش پیشگیری از پیدایش حفره در خرابی بلبرینگ‌ها

بهترین راه برای پیشگیری از پیدایش حفره در بلبرینگ، ایجاد یا تشکیل همیشگی یک‌لایه از روانکار به ضخامت موی انسان (فیلم روانکار) بین سطوح بلبرینگ از طریق بالابردن درجه ویسکوزیته روانکار است.

ترک و لب‌پریدگی بلبرینگ

از اتفاقات نادر در خرابی بلبرینگ‌ صنعتی، ترک و لب‌پریدگی بلبرینگ است. چراکه آلیاژ بلبرینگ هرچقدر هم که کیفیت نازلی داشته باشد بسیار محکم بوده و در شرایط بسیار دشوار دچار شکستگی می‌شود. همچنین ترک بلبرینگ درواقع همان شکستگی و شکاف‌های کوچک و بزرگ است. لب‌پریدگی بلبرینگ هم به علت کنده و جداشدن تکه‌ای از لبه کنس بلبرینگ یا لبه ساچمه‌ها است.
خرابی بلبرینگ

علل ترک بلبرینگ در خرابی بلبرینگ‌ها

روش‌های پیشگیری یا جلوگیری از ترک بلبرینگ‌ها

علت لب‌پریدگی بلبرینگ در خرابی بلبرینگ‌ها

روش‌های پیشگیری یا جلوگیری از لب‌پریدگی بلبرینگ‌ها

تغییر رنگ بلبرینگ

تغییر رنگ بلبرینگ وقتی اتفاق می‌افتد که اجزای بلبرینگ در حین چرخش بلبرینگ حرارت بالایی را تحمل کنند؛ یا سطح بلبرینگ دچار زنگار یا زنگ‌زدگی بوده و روانکار نیز متناسب با شرایط کارکرد بلبرینگ نباشد.

خرابی بلبرینگ (تغییر رنگ)

دلایل یا علل تغییر رنگ بلبرینگ:

افت خاصیت روانکار بلبرینگ یا ویسکوزیته آن (گریس یا روغن) ، چسبندگی مواد زنگی (زنگار) به سطح بلبرینگ در حال چرخش که البته بعضی از این مواد (زنگار) را به‌وسیله یک حلال مناسب می‌توان پاک کرد.
گاهی تغییر رنگ بلبرینگ به قهوه‌ای در سطوح بلبرینگ، از پودرهای اسیدی حاصل از سایش خود اجزای تشکیل‌دهنده بلبرینگ در حین کار آن حاصل می‌شود. در شرایط عادی، این پودرها به‌صورت یکنواخت به سطح بلبرینگ در حال چرخش می‌چسبند.

انواع تغییر رنگ بلبرینگ

تغییر رنگ بلبرینگ را می‌توان به انواع زیر تقسیم نمود:

۱:تغییر رنگ حاصل از زنگ‌زدگی بلبرینگ

۲:تغییر رنگ حاصل از ایجاد حفره در بلبرینگ

۳:تغییر رنگ حاصل از خوردگی سطوح بلبرینگ

۴:تغییر رنگ حاصل از ایجاد حرارت بالا هنگام کارکرد بلبرینگ

زنگار یا مواد زنگی را می‌توان به‌وسیله حلال آلی استون زده و از بین برد. بعد از بررسی دقیق‌تر بلبرینگ‌ها به‌وسیله میکروسکوپ این نتیجه به دست آمد که حفره‌های الکتریکی بر روی اجزای غلتشی بلبرینگ از تخلیه الکتریکی در هنگام عبور جریان برق با ولتاژ بالا حین کارکرد بلبرینگ حاصل می‌شود. همچنین هنگامی‌که ناهمواری سطحی بلبرینگ با کشیدن کاغذ سنباده پاک نشود به آن زنگ‌زدگی یا خوردگی بلبرینگ گفته می‌شود. در نظر داشته باشید اگر این پدیده با سمباده کاری پاک‌شده و از بین برود، درواقع این تغییر رنگ حرارتی حاصل از حرارت بالا هنگام کارکرد بلبرینگ است.

روش‌ها یا راه‌های اصلاح و پیشگیری از تغییر رنگ بلبرینگ

خزش در بلبرینگ

یکی از علل خرابی بلبرینگ‌ صنعتی خزش در بلبرینگ است. خزش در بلبرینگ مربوط به سطوح خارجی بلبرینگ است. این پدیده از شل بودن یا لق بودن سطح بیرونی کنس داخلی بلبرینگ در اتصال با شفت و یا از شل یا لق بودن سطح خارجی کنس خارجی بلبرینگ در اتصال با محفظه به وجود می‌آید. خزش در بلبرینگ موجب سایش بین سطوح فوق‌الذکر در بلبرینگ شده و امکان شکست در اجزای چرخشی بلبرینگ را بالا می‌برد. همچنین از کارکرد صحیح بلبرینگ شناور هم جلوگیری می‌کند.

علت خزش در بلبرینگ

روش جلوگیری و پیشگیری از خزش در بلبرینگ

زنگ‌زدگی و خوردگی بلبرینگ

هنگامی‌که بر روی سطح فلزی اجزای بلبرینگ یک‌لایه از فیلم اکسیدی به علت واکنش و انفعالات شیمیایی هیدروکسیدی یا کربناته تشکیل می‌شود، خرابی ناشی از زنگ‌زدگی و خوردگی بلبرینگ رخ‌داده است.خوردگی درواقع اکسید شدن یا تجزیه در اثر واکنش شیمیایی سطح فلزی بلبرینگ با یک اسید یا باز است.

علت‌های زنگ‌زدگی بلبرینگ در خرابی آن‌ها

زنگ‌زدگی بلبرینگ اغلب هنگامی رخ می‌دهد که ماشین متوقف و خاموش شده و دمای محیط کاری بلبرینگ تا نقطه تشکیل دمای نقطه شبنم پایین می‌آید. در این حالت همان رطوبت داخل محفظه بلبرینگ به قطره‌های آب تبدیل‌شده و روانکار را آلوده می‌کند. در اثر واکنش‌های قطره‌های آب با سطح فلزی بلبرینگ پدیده زنگ‌زدگی اتفاق می‌افتد.

انبارکردن بلبرینگ در یک محیط مرطوب برای مدت‌زمان طولانی از دیگر علل خرابی بلبرینگ‌ها در اثر زنگ‌زدگی به شمار می‌آید. این نوع زنگ‌زدگی در کنس داخلی بلبرینگ مساوی با نقطه‌های تماس ساچمه‌ها بر روی کنس، از خود اثر زنگ‌زدگی بر جای می‌گذارد.

علت‌های خوردگی بلبرینگ در خرابی آن

زمانی که ترکیبات شیمیایی (مواد افزودنی خاصیت دهنده به روانکار) مانند کلرین یا سولفور براثر دمای زیاد کارکرد بلبرینگ تجزیه‌شده و با تغییر پیوندهای مولکولی خود حالت اسیدی پیدا کنند، شروع به خوردن سطح بلبرینگ و ایجاد حالت خوردگی بلبرینگ می‌کنند. راه‌پیداکردن و نفوذ آب به داخل بلبرینگ هم از دیگر علل خرابی بلبرینگ براثر خوردگی است.

روش‌های جلوگیری و پیشگیری از خرابی بلبرینگ‌ها براثر زنگ‌زدگی و خوردگی بلبرینگ

سایش و کچلی بلبرینگ

سایش و کچلی بلبرینگ که از علل خرابی بلبرینگ‌ به شمار می‌آید، در حقیقت شامل دو پدیده با علت یکسان اما تأثیر متفاوت بر روی بلبرینگ‌ها است. سایش بلبرینگ را می‌توان اثر لغزش اجزای غلتشی بلبرینگ‌ها (کنس ها و ساچمه‌های بلبرینگ) بر روی یکدیگر یا بر لبه‌های کنس و لبه‌های قفسه انواع بلبرینگ‌ها و همچنین بر شیار حلقه راهنمای بلبرینگ‌ها تعریف کرد. کچلی بلبرینگ هم همان سایش بلبرینگ است اما با این تفاوت که کچلی بلبرینگ با بار ضربه‌ای یا ارتعاش همراه است. ضربه‌های شوک مانند و ارتعاش در حین سایش قسمت‌هایی از سطح بلبرینگ را کنده که اصطلاحاً به کچلی بلبرینگ معروف است.

علت سایش در خرابی بلبرینگ‌ها

روش‌های پیشگیری از سایش بلبرینگ‌ها

علت کچلی بلبرینگ در خرابی بلبرینگ‌ها

روش‌های پیشگیری از کچلی بلبرینگ‌ها

گیرپاژ بلبرینگ

درواقع گیرپاژ بلبرینگ‌ها زمانی رخ می‌دهد که اجزای تشکیل‌دهنده بلبرینگ به علت حرارت بالا یا زبری سطوح خود بلبرینگ، به حالت ذوب درآمده و به یکدیگر می‌چسبند و مانع از چرخش بلبرینگ می‌شوند. در چنین حالتی به علت کاهش سختی بلبرینگ و چرخش المان‌های غلطان بلبرینگ بر روی سطوح ناهموار شده براثر گیرپاژ (حرکت ساچمه‌ها بر روی کنس های بلبرینگ) ، دیگر به‌هیچ‌عنوان استفاده از آن بلبرینگ ممکن نیست.

علل گیرپاژ بلبرینگ‌ها در خرابی بلبرینگ

روش پیشگیری از گیرپاژ بلبرینگ‌ها

لکه‌دار شدن بلبرینگ

لکه‌دار شدن بلبرینگ زمانی رخ می‌دهد که گیرپاژهای کوچکی به علت گیرپاژ بلبرینگ، روی سطوح چرخشی بلبرینگ انجام شود و به دلیل کوچک بودن، فقط موجب لکه‌دار شدن بلبرینگ شود. همچنین قسمت‌هایی از سطح اجزای بلبرینگ در اثر حرارت تولیدشده از اصطکاک گیرپاژ، ذوب‌شده و ناهموار می‌گردد.
لکه دارشدن بلبرینگ

علل و دلایل لکه‌دار شدن بلبرینگ در خرابی بلبرینگ

روش جلوگیری از لکه‌دار شدن بلبرینگ‌ها

خرابی بلبرینگ چرخ

هفت دلیل رایج برای خرابی بلبرینگ چرخ خودرو

خرابی بلبرینگ چرخ خودرو یکی از دغدغه‌های رانندگان و دارندگان انواع خودروهای شهری و بین‌شهری است. این خرابی پردردسر و در مواقعی سانحه ساز می‌تواند دلایل رخداد گوناگونی داشته باشد. که در این بخش ۷ علت از مهم‌ترین آن‌ها را ذکر کرده‌ایم.

۱. شرایط رانندگی:

رانندگی مکرر از میان گل و لای، آب یا نمک جاده می‌تواند باعث اختلال در عملکرد بلبرینگ چرخ خودرو شود. آلاینده ها می توانند از کاسه نمد ها عبور کرده و وارد بلبرینگ ها شوند. که این موضوع باعث آلودگی گریس و آسیب رساندن به بلبرینگ چرخ ها می شود.

۲. شرایط بد جاده:

اگر به طور مداوم در جاده های پر دست انداز، جاده های خاکی، جاده های نمکی، یا جاده های دارای چاله رانندگی می کنید، با گذشت زمان این امر باعث خرابی بلبرینگ چرخ خودروی شما می شود. اگر به طور مداوم در شرایط جاده ای نامناسب رانندگی می کنید، باید زودتر از یک وسیله نقلیه معمولی بلبرینگ چرخ های خود را بررسی کنید.

۳. عدم تعادل(بالانس)لاستیک:

به دلایل زیادی باید لاستیک های خود را به طور منظم بالانس کنید. یکی از این دلایل محافظت از بلبرینگ چرخ در برابر خرابی است. اگر لاستیک‌های شما بالانس نباشند، به لاستیک ها فشار وارد می شود که این موضوع باعث می‌شود بلبرینگ‌ چرخ‌ها سخت‌تر کار کنند و سریع‌تر فرسوده شوند.

۴. اضافه بار:

اگر بارهای سنگین حمل می کنید بلبرینگ‌های چرخ شما سریعتر فرسوده می شوند.

۵. نصب نادرست بلبرینگ چرخ خودرو:

متأسفانه یکی دیگر از دلایل رایج خرابی بلبرینگ چرخ، نصب نادرست آن است. اگر مکانیک سهل انگاری کند یا بلبرینگ چرخ را طبق دستورالعمل سازنده نصب نکند، ممکن است این اتفاق بیفتد. اگر مهره محور محرک خیلی شل یا خیلی سفت باشد،میتواند به سرعت منجر به خرابی بلبرینگ چرخ شود.

۶. کیفیت بلبرینگ چرخ خودرو:

مانند هر قطعه دیگری از خودرو، کیفیت بلبرینگ چرخ از نظر مدت زمان ماندگاری آن تفاوت زیادی ایجاد می‌کند. بلبرینگ ها محصولات دقیقی هستند، به همین دلیل مبتنی بر فرآیندهای ساخت پیچیده ای هستند. فولاد با کیفیت پایین اغلب عملیات حرارتی ضعیفی دارد که می‌تواند ساییدگی و سایش زودرس داشته باشد. فولاد مذکور همچنین ممکن است حاوی فلز سخت یا نرم باشد که منجر به شکست می‌شود. بهتر است که با یک مکانیک خودرو مورد اعتماد مشورت کنید. تا مطمئن شوید که ماشین شما با یاتاقان‌های چرخ قوی و بادوام تجهیز شده است.

۷. تصادفات:

تصادف خودرو می‌تواند به هر بخشی از وسیله نقلیه ازجمله بلبرینگ چرخ ها آسیب برساند. ضربه‌ای که حتی اندکی آن‌ها را فرومی‌برد، می‌تواند باعث اختلال در عملکرد شود. چاله‌ها، سرعت‌گیرها، و حتی برخورد به حاشیه‌ها می‌تواند باعث آسیب به بلبرینگ چرخ شود که می‌تواند توسط مکانیک خودرو تشخیص داده شود.

خرابی بلبرینگ چرخ

علائم خرابی بلبرینگ چرخ

رایج‌ترین و ساده‌ترین نشانه خرابی بلبرینگ چرخ، صدایی است که ایجاد می‌کند. اگر صدای غرغر، زمزمه ، یا جیغ می‌شنوید که با تغییر سرعت رانندگی بلندتر می‌شود یا از بین می‌رود،یا با حرکت دادن فرمان صدا کم‌وزیاد می‌شود، باید آن را نزد مکانیک خود ببرید تا بلبرینگ چرخ‌هایتان را بررسی کند.

خرابی بلبرینگ صنعتی

۵ دلیل که باعث خرابی بلبرینگ صنعتی می‌شود:

پنج دلیل از عوامل رایج خرابی بلبرینگ صنعتی را در این بخش ذکر می کنیم.

۱.استفاده از گریس یا روغن نامناسب

اکثراً خرابی بلبرینگ به دلیل روغن‌کاری و استفاده از گریس نامناسب رخ می‌دهد. در صورت استفاده از روانکار نادرست، عدم استفاده از روان کننده کافی یا اگر بلبرینگ صنعتی در معرض دمای بیش‌ازحد قرارگرفته باشد -که باعث تحلیل رفتن روانکار شده باشد- خرابی روانکاری احتمالاً بروز پیدا می‌کند.

۲.ورودآلاینده ها و ذرات ریز به بلبرینگ صنعتی

ذرات و آلودگی آلاینده‌هایی مثل خاک، ماسه، آب و ترکیبات شیمیایی می‌توانند مشکلات متعددی را در مجموعه بلبرینگ‌ها ایجاد کنند. برای مثال آن‌ها می‌توانند روان‌کننده را تخریب کنند یا سطوح بلبرینگ صنعتی را خورده و دچار فرسایش کنند. همه این موارد می‌تواند منجر به خرابی زودرس بلبرینگ شود.

۳. ناهماهنگی بین شفت و بلبرینگ صنعتی

درحالی‌که برخی از بلبرینگ‌ها می‌توانند ناهماهنگی جزئی بین شفت و بدنه یاتاقان را کنترل کنند، اما همه آن‌ها قادر به انجام چنین کاری نیستند. علل معمولی ناهماهنگی عبارت‌اند از: شفت‌های خمیده، اجزای آلوده، و قرارگیری نامناسب شفت‌ها و مهره‌های قفل کننده. این مسائل می‌تواند منجر به توزیع نابرابر بار و ایجاد ارتعاش بیش‌ازحد شود که می‌تواند خرابی را سرعت ببخشد.

۴.خستگی بلبرینگ صنعتی

شایع‌ترین علت خرابی بلبرینگ صنعتی، خستگی است. به‌طوری‌که طبق آمار، ۳۴ درصد از خرابی‌های زودرس بلبرینگ به خستگی نسبت داده می‌شود. این موضوع ممکن است به دلیل به پایان رسیدن چرخه حیات طبیعی یاتاقان بروز پیدا کند. اما فراموش نکنید که استفاده نادرست از بلبرینگ صنعتی می‌تواند استهلاک و خستگی بلبرینگ صنعتی را سرعت ببخشد.

۵. نگهداری و جابه‌جایی نامناسب بلبرینگ

نگهداری و جابه‌جایی نامناسب، بلبرینگ صنعتی را در معرض آلودگی‌هایی مانند رطوبت و گردوغبار قرار می‌دهد. جابه‌جایی نادرست نیز می‌تواند باعث آسیب به بلبرینگ، با بروز اتفاقاتی نظیر خراش و فرورفتگی شود. این موضوع می‌تواند یاتاقان را غیرقابل‌استفاده کرده یا باعث ازکارافتادن زودهنگام آن شود.
راه های جلوگیری از خرابی بلبرینگ صنعتی

چگونه از خرابی زودرس بلبرینگ صنعتی جلوگیری کنیم؟

قدم اول دانستن علل خرابی بلبرینگ صنعتی است. در مرحله دوم انجام اقدامات مناسب برای جلوگیری از علت یا علل بروز خرابی، کار را برای متخصصان این صنعت آسان‌تر می‌کند. برخی از اقداماتی که می‌توان برای جلوگیری از خرابی زودرس انجام داد عبارت‌اند از: انتخاب بلبرینگ مناسب یاتاقان باید اندازه مناسبی داشته باشد و ظرفیت بارگذاری صحیح را برای دستگاه ارائه دهد. نصب صحیح بلبرینگ در مراحل نصب بلبرینگ که باید از ابزار مناسب استفاده شود. علاوه بر این، بلبرینگ باید طبق دستورالعمل سازنده نصب شود. پس از نصب، بررسی اینکه همه اجزا به‌درستی تراز و قرار گرفته باشند ضروری است. روانکاری بلبرینگ طبق دستورالعمل Mfr. یا همان روغن‌کاری برای اساس دستورالعمل‌های سازنده کمک می‌کند تا یاتاقان مطابق طول عمر مفید خود کار کند. همچنین در نظر داشته باشید استفاده از نوع مناسب روان‌کننده و استفاده از مقدار مناسب بسیار مهم است.

فروش انواع بلبرینگ اصل از برندهای معتبر

+ به همراه مشاوره خرید تخصصی رایگان

با ما تماس بگیرید ۳۳۰۰۰۱۰۵(۰۲۱)

با ما تماس بگیرید ۳۳۰۰۰۱۰۵(۰۲۱)فروش و مشاوره تخصصی خرید بلبرینگبا ما تماس بگیرید

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۲ میانگین: ۵]

7 دیدگاه دربارهٔ «خرابی بلبرینگ صنعتی»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Khalijbearing-mascot-popup

نیاز به راهنمایی دارید؟

نیاز به راهنمایی دارید؟

Call Now Buttonاستعلام قیمت و مشاوره خرید