خلیج بلبرینگ

02133000105-6 | 02177619004-5

گریس بلبرینگ در واقع برای کارکرد قابل اطمینان بلبرینگ و به منظور جلوگیری از تماس فلز با فلز بین اجزای غلتنده بلبرینگ ها با سطوح غلتش و قفسه‌ های آنها می باشد. گریسها همچنین از سایش جلوگیری کرده و سطح بلبرینگ را در مقابل خوردگی (از عوامل خرابی بلبرینگ) محافظت می‌کند.

گریس مخلوطی است از روغن طبیعی یا مصنوعی بنام روغن پایه است که با غلیظ کننده ای (thickener) که عموماً صابونهای فلزی هستند و حالت نیمه مایع تا جامد به خود می گیرد ترکیب شده و سفتی آن نیز به مقدار غلیظ کننده بستگی دارد.

گریس بلبرینگ چیست؟

گریس صنعتی چیست و چه زمانی باید استفاده کرد؟ انتخاب گریس تخصصی مناسب برای هر تجهیزاتی، شرایط روانکاری خوبی را برای هر عنصر ماشینی تضمین می کند. گریس های روان کننده به عنوان نیمه سیالات حاصل از پراکندگی یک غلیظ کننده در یک مایع (روغن روان کننده) تعریف می شوند. ترکیب آنها معمولاً بین ۸۰ تا ۹۰ درصد وزنی روغن پایه، ۲ تا ۲۰ درصد غلیظ کننده و بقیه مواد افزودنی هستند.
خواص یک گریس روان کننده
به طور کلی بر اساس قوام آنها طبقه بندی می شوند، گریس های روان کننده نیز بر اساس اجزای آنها گروه بندی می شوند. به همین دلیل است که بسته به اینکه روغن پایه معدنی، روغن پایه نیمه سنتتیک یا روغن پایه مصنوعی داشته باشند، به آنها گریس های معدنی، نیمه سنتتیک و تمام سنتتیک گفته می شود.

خواص اصلی گریس

  1. گریس NLGI
  2. ویسکوزیته روغن پایه
  3. ثبات
  4. پایداری مکانیکی
  5. نقطه رها کردن
  6. دمای عملیاتی

مزایایی گریس

  1. چسبندگی بیشتر به سطوح
  2. ظرفیت آب بندی بهتر به منظور جداسازی از محیط
  3. محافظت از سایش عالی
  4. روانکاری بهتر در بارهای بالا و سرعت پایین
  5. حفاظت در برابر خوردگی بهتر. 
  6. محدوده دمای عملیاتی گسترده تر
  7. جذب نویز و ارتعاش موثرتر
  8. مهاجرت کمتر از نقطه تماس

چه زمانی از گریس استفاده کنیم؟ گریس های روان کننده بسته به شرایط همیشه بهترین انتخاب نیستند. شرایط و محدودیت های فنی خاصی وجود دارد که روغن روان کننده را گزینه بهتری می کند. در اینجا چند نمونه آورده شده است: مکانیسم هایی که در آن روان کننده باید اتلاف گرما را فراهم کند. سرعت های بسیار بالا، جایی که روان کننده ای سبک تر مورد نیاز است. می توان گریس هایی با کارایی بالا را یافت که دارای پایه های زیست تخریب پذیر هستند و در مواردی که پتانسیل ریزش تصادفی وجود دارد مفید باشد. همچنین گریس هایی با درجه مواد غذایی وجود دارند که می توانند در طول تولید با مواد غذایی در تماس باشند، بدون اینکه خطری برای مصرف کننده ایجاد کنند.

۵ نوع مختلف گریس مورد استفاده در کاربردهای صنعتی ۲۰ آگوست ۲۰۲۱ ماشین آلات صنعتی برای عملکرد موثر و روان خود به گریس نیاز دارند. این به دلیل توانایی گریس در کاهش اصطکاک بین اجزا و قطعات مختلف این ماشین‌ها و کارکرد نرم آن‌ها است. علاوه بر این از گریس ها برای شناورها و وسایل نقلیه نیز استفاده می شود. هر نوع گریس به طور متفاوتی تولید می شود و هیچ دو گریس مشابه نیستند. این خواص منحصر به فرد به هر نوع گریس اجازه می دهد تا عملکردهای متفاوتی داشته باشد. گریس حاوی غلیظ کننده، روغن پایه و مواد افزودنی است. چیزی که آنها را از یکدیگر متمایز می کند، افزودنی است. برخی از گریس ها برای سرعت بالا طراحی شده اند، در حالی که برخی دیگر برای فشار بالا طراحی شده اند. موارد استفاده از گریس به طور سنتی، گریس برای روغن کاری ظروف، وسایل نقلیه، ماشین آلات و اجزای آنها همیشه استفاده می شد. در حال حاضر، آنها به اهداف دیگری نیز خدمت می کنند. به دلیل تطبیق پذیری، گریس ها یا روان کننده ها کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف مانند تولید، خودروسازی، معدن، فولاد، ساخت و ساز، دریایی، صنعت کشاورزی و غیره پیدا کرده اند. به خواندن پست ما ادامه دهید تا در مورد انواع مختلف گریس مورد استفاده در کاربردهای صنعتی بیشتر بدانید.

انتخاب بهترین گریس برای بلبرینگ

انتخاب گریس مناسب بستگی به موارد زیر دارد:

خواص گریسها مخصوصا گریسهایی که برای شرایط کاری متفاوت تولید می‌شوند ، متفاوت است. بنابراین استفاده کننده باید خواص گریسها را با جزئیات مشخص کند، به نحوی که بهترین شرایط گریسکاری برای بلبرینگ به دست آید.

مجموعه کاملی از انواع گریسها برای روانکاری بلبرینگ ها موجود می‌باشند که انتخاب گریسی مناسب و  روش گریسکاری برای هر کاربرد بلبرینگ مهم بوده و بخشی از تعمیر و نگهداری صحیح بلبرینگ ها می‌باشد. همچنین گریسهای جامد که برای شرایط دمایی بالا هستند را نیز باید به این مجموعه اضافه کرد.

گریسی که برای روانکاری بلبرینگ ها استفاده می شود باید:
  • از کیفیت عالی برخوردار بوده
  • عاری از هرگونه اجزاء ترکیبی و فعال شیمیایی یا مکانیکی باشند
  • نباید غلظت خود را بر اثر جداشدن مقدار زیاد و غیرضروری روغن تغییر دهند
  • در مقابل تشکیل اسید و سخت شدن ناشی از اکسیلاسیون مقاوم باشد

صدمات و آسیب هایی که یک گریس خیلی نرم و شل یا یک گریس سفت و جامد به بلبرینگ وارد می کند عبارتند از:

  1. گریسی که به طور نامناسب نرم یا شل باشد، به راحتی در برابر فشار از بلبرینگ خارج شده، یا چکه می کند.
  2. گریس خیلی سفت از چرخش اجزای غلتشی که همان ساچمه های بلبرینگ است جلوگیری نموده و موجب سرخوردن یا لغزش ساچمه در مسیر حرکت بر روی کنس های بلبرینگ شده و آن را خط می اندازد.

انواع گریس

  • گریس لیتیوم

گریس لیتیوم یک گریس چند منظوره است و معمولاً به دلیل ویسکوزیته، دوام و پایداری بالا شناخته می شود. طراحی آن محافظت طولانی مدت در برابر خوردگی، دمای شدید، اکسیداسیون و همچنین سایش و پارگی را فراهم می کند. این گریس ها به دلیل مقاومت بالا در برابر آب، روانکاری عالی، عملکرد طولانی مدت، عملکرد روان و توانایی مقاومت در برابر ضربه و فشار بالا شناخته می شوند. آنها برای کاربردهای متعدد مانند بلبرینگ، شاسی، وینچ، خودرو، چیدمان محور، صنعتی، باغبانی، خانگی و سایر کاربردهای فلز به فلز مناسب هستند.

  • گریس کلسیم

یکی از اولین گریس هایی که برای مصارف عمومی تولید شد، گریس کلسیم بود. یک محیط یا فعالیت با دمای بالا بر ساختار آن تأثیر می گذارد و در نتیجه توانایی آن کاهش می یابد. بنابراین، فقط برای محیط های با دمای پایین مناسب است. برخی از ویژگی های کلیدی آن شامل پایداری مکانیکی عالی، مقاومت در برابر آب و محافظت در برابر خوردگی با صاف کردن اصطکاک است. مقاومت در برابر آب آن را به گزینه ای مناسب برای استفاده دریایی تبدیل می کند. از دیگر کاربردهای گریس کلسیم می توان به خودروسازی، کشاورزی و صنعتی اشاره کرد.

  • گریس پلی اوره

گریس پلی اوره به دلیل قابلیت فوق العاده مقاوم در برابر آب، اکسیداسیون، پایداری مکانیکی، جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی، دوام، تطبیق پذیری و عملکرد در دمای بالا محبوبیت زیادی به دست آورد. این ویژگی ها گریس پلی اوره را برای کاربردهای مادام العمر در صنایع مختلف مناسب می کند. گریس پلی اوره برای روانکاری مناسب یاتاقان های موتور الکتریکی، اتصالات CV، قرقره ها و کارخانه های فولاد در بین صاحبان ماشین ها حیاتی در نظر گرفته می شود. همچنین به دلیل عدم وجود صابون برای کاربردهای کم صدا توصیه می شود.

  • گریس بنتون

این یک گریس غیر صابونی بر پایه خاک رس است که با خاک رس بنتونیت ساخته شده است. این نوع گریس نقطه ریزش مشخصی ندارد و روان کننده غیر مذاب نامیده می شود. مقاومت در برابر درجه حرارت بالا دارد زیرا می تواند پایداری خود را در هر دمایی حفظ کند. دارای پایداری مکانیکی یا برشی عالی، تحمل آب استثنایی و چسبندگی چشمگیر است. ویسکوزیته بالای آن محافظت موثری از یاتاقان ها را فراهم می کند و برای کاربردهای بسیار سخت ایده آل است. معمولاً در صنایع فولاد، ساخت و ساز، تولید، سرامیک و معدن استفاده می شود.

  • گریس سدیم

گریس سدیم از مخلوط کردن صابون سودا با روغن های پایه و مواد افزودنی فرموله شده و دارای بافت فیبری است. این مخلوط پایداری مکانیکی یا برشی خوب، محافظت خوب در برابر زنگ زدگی، نقطه ریزش بالا و روانکاری خوب را فراهم می کند. با این حال، مقاومت در برابر آب و پایداری اکسیداسیون ضعیفی دارد. با توجه به این کاستی ها، گریس سدیم در حال حاضر بیشتر برای روانکاری بلبرینگ چرخ ها استفاده می شود. این یک گریس کم هزینه است زیرا برای تولید گریس با کیفیت بالاتر برای نتایج رضایت بخش نیاز به مخلوط کردن با سایر گریس ها دارد. Micro-Lube سالهاست که در صنعت روانکاری فعالیت می کند. ما بهترین طیف وسیعی از روان کننده ها و محصولات مرتبط از جمله سیستم های فیلتراسیون، توزیع، ذخیره سازی و غیره را ارائه می دهیم.

گریس مخصوص بلبرینگ دور بالا

گریس های سنتی نمی توانند در سرعت های بالا به طور موثر عمل کنند؛ با سرعت مجموعه ها گرم می شوند و گریس استاندارد می تواند خارج شود و در نهایت منجر به شکستن تجهیزات می شود.

گریس‌های پرسرعت با غلیظ‌کننده‌ها و روغن‌های مخصوص فرموله می‌شوند که به آنها اجازه می‌دهد تا به عملکرد روغن نزدیک شوند و در عین حال خواص آب‌بندی مورد نیاز در این نوع مکانیزم را حفظ کنند. یکی از پارامترهایی که باید در نظر گرفته شود ضریب سرعت است: NDm یاتاقان که باید روغن کاری شود.

N = حد سرعت یاتاقان بر حسب دور در دقیقه 

Dm = قطر متوسط ​​یاتاقان بر حسب میلی متر

گریس های پرسرعت CONDAT امکان استفاده در فاکتورهای سرعت بالا، یعنی NDm > 700 000 و تا ۱.۵ x 106 و بالاتر را می دهند.

اغلب این گریس ها دارای خواصی هستند که به آنها امکان می دهد در این سرعت های بالا صدای ناشی از یاتاقان ها (گریس های کم صدا) را کاهش دهند. بنابراین آنها استفاده مربوط به مصرف کننده نهایی را تضمین می کنند.

کاربرد گریس مخصوص بلبرینگ دور بالا

گریس های پرسرعت مخصوصاً برای روانکاری تجهیزاتی مانند:

  1. بلبرینگ، بلبرینگ سوزنی
  2. موتورهای الکتریکی
  3. طرفداران
  4. بلبرینگ های صفحه سنگ شکن
  5. بلبرینگ روتور
  6. ماشین ابزار، مته
  7. ربات ها، موتورهای مینیاتوری
  8. دوک بر روی ماشین آلات نساجی
  9. و …

مشخصات گریس‌های پرسرعت

گریس‌های پرسرعت رفتار رئولوژیکی خاصی از خود نشان می‌دهند: تحت برش، به مایع تبدیل می‌شوند و اجازه روان‌کاری نزدیک به روغن را می‌دهند. پس از توقف، آنها به قوام خود باز می گردند و آب بندی را تضمین می کنند.

این پدیده های به شدت تیکسوتروپیک توسط ضخیم کننده ارائه می شود. گریس های لیتیوم با صابون کم یا حتی پلی اوره بیشتر، مناسب ترین محصولات برای این محدودیت های سرعت هستند.

کنترل فرآیند تولید برای ارائه گریس های بسیار تیکسوتروپیک با نویز کم روغن های پایه با ویسکوزیته کم (۱۰ تا ۱۰۰ cSt) و اغلب با منشاء مصنوعی (PAO، استرهای مصنوعی) استفاده از اصلاح کننده های اصطکاک و ترکیبات آنتی اکسیدانی برای حداقل سایش و طول عمر بهینه.

عمر گریس

گریس موجود در یک بلبرینگ به تدریج به علت کار مکانیکی، پیرشدن گریس و آلوده شدن آن  خواص روانکاری خود را از دست می‌دهد.

بنابراین لازم است گریسی جدید اضافه یا به طور کامل تعویض گردد و برای بلبرینگ هایی که با روغن کار می کنند، وجود فیلتر و تعویض روغن در محدودهای زمانی معین لازم است؛ معمولاً بلبرینگ های دارای کاسه از بلبرینگ های بدون کاسه نمد دارای  عمر بلبرینگ بیشتری می باشند.

مقدار گریس

بهترین شرایط کاری گریسها وقتی حاصل می شود که حداقل مقدار لازم برای روانکاری مطمئن بلبرینگ تأمین شود. ولی در شرایطی که گریسها وظایف دیگری نظیر آب‌ بندی و انتقال حرارت را به عهده دارد ، به مقدار بیشتری از گریسها برای روانکاری بلبرینگ نیاز است.

جهت اضافه کردن گریس در  روانکاری صنعتی بلبرینگ ها همیشه یک نوع گریس استفاده کنیم

اضافه کردن گریس در صنعت و علی الخصوص در روانکاری صنتعی بلبرینگ ها از امور متداول و همیشگی میباشد چراکه همیشه امکان تعویض روانکار یا گریس بلبرینگ ها وجود ندارد. برای اضافه کردن روانکار که در اینجا اضافه کردن گریس مدنظر هست باید به قابلیت یا امکان ترکیب گریس های مختلف (miscibility) توجه شود زیرا برخی از گریسها قابلیت امتزاج یا ترکیب با یکدیگر را نداشته و در اینصورت با توجه به خواص شیمیایی متفاوت ، تغییر قابل توجهی در ترکیب شیمیایی گریس بوجود می آید. بنابراین در روانکاری بلبرینگ ها با گریس ، همواره بهتر است یک نوع گریس برای روانکاری استفاده گردد.

اسکرول به بالا
Khalijbearing-mascot-popup

نیاز به راهنمایی دارید؟

نیاز به راهنمایی دارید؟

Call Now Buttonاستعلام قیمت و مشاوره خرید